Frituur. (Maldegem)


FRIETMICROBE

Eddy nam tien jaar geleden op de hoek waar vroeger ooit nog het bekende huis Schollaert huisde, de toenmalige  frituur Marion over.

Eddy’s frietmicrobe was al een droom van kindsbeen af.

Hij had al 7 jaar lang succesvolle zaken achter de rug met zijn ijshoeve in St- Laureins , waar hij in de zomer zelfgemaakt ambachtelijke ijs (van dagverse hoevemelk) serveerde aan fietsers, wandelaars en andere recreanten die op het terras even willen verpozen. Zijn reuzenterrassen zijn weids bekend en lokken dagelijks veel toeristen in de zomer maanden. Maar in de winter vallen deze activiteiten stil en Eddy had vooral genoeg van die lange werkeloze dagen. Hij zocht een nieuwe uitdaging erbij. en zo kwam het dat hij er de Maldegemse frituur nog bij nam.


Ondertussen is de frituur "frituur Schouwburg" een begrip geworden in Maldegem.

Na het plaatsen van een nieuwe professionele en ultrasnelle friteuse,

zijn dagelijkse inzet, en door het gebruik van verse producten en eigen bereide gerechten, heeft Eddy zijn plaats gevonden tussen de frituristen.

Zijn zelfgemaakt stoofvlees is reeds langer een van zijn specialiteiten, nu ook uitgebreid naar balletjes in de tomatensaus, vol-au-vent, ambiorix, bitterballen met rundsvlees, saté - kip, saté - varkensvlees en spaghetti.

Ook ruime keuze uit andere snacks..........